Find kærligheden via feng shui Struer
Date: 2017-04-24 11:30

Video: Find kærligheden via feng shui Struer

Dette beviser, at vores opfattelse af andre til dels bliver formet af usynlige signalstoffer, som vi ganske ubevidst opfatter gennem lugtesansen, mener de kinesiske forskere.

Forskere: Sex-dufte gør os mere tiltrækkende

Homoseksuelle mænd opførte sig præcis som kvinderne, mens resultaterne for lesbiske og biseksuelle kvinder var midt imellem.

Normalt forbindes sved og tis ikke med noget sexet, men ikke desto mindre så er disse væsker ganske feromon-holdige, skriver det kinesiske studie. Ifølge Troels Kjær indeholder skede-sekret også feromoner.

»Det mest banebrydende ved vores resultater er, at de viser, at kemiske signaler modulerer vores sociale opfattelse. Dette sker ubevidst.«

Forsøgspersonerne blev hver især vist en gående, digitalt modificeret, kønsneutral person. Derefter blev effekten af en ordentlig dosis feromon under næsen undersøgt ved brug af spørgeskemaer.

Forsøgspersonerne vurderede den kønsneutrale person som enten maskulin eller feminin, når de lugtede til feromoner. Deres reaktion afhang af deres egne seksuelle præferencer. (Tegning: Yuting Ye og Guo Feng)

Professor Wen Zhou forklarer, at forskerne testede effekten af to typer af steroider - androstadienone og estratetraenol - som tidligere, i andre studier, er blevet identificeret som feromoner.

Eksistensen af menneskelige feromoner er et omdiskuteret emne blandt forskere - men nu konkluderer et kinesisk forsøg, at ikke nok med at feromoner mellem mennesker eksisterer, de former også vores opfattelse af, hvor sexede andre er.

Læs mere om dette fænomen i vores tidligere artikel om, hvorfor kvinder får menstruation samtidig  eller i den videnskabelige artikel udgivet i Nature.

Hjerneforskeren Troels Kjær fra Roskilde Sygehus og Københavns Universitet er en af de få i Danmark, som ved noget om menneskelige feromoner. har talt med ham i forsøget på at forstå den tilsyneladende usynlige kommunikation.